14 decembrie 2012

REFUGIAŢII - PARTICIPANŢI LA TÂRGUL CARITABIL

Şi în acest an, un grup de refugiaţi în Moldova din diferite ţări ale lumii, au participat la cea de a XVI-a ediţie a Târgului de Caritate, organizat de Clubul Internaţional al femeilor din Moldova.
Ca şi în anii prcedenţi, Târgului de Caritate, a avut loc în incinta complexul expozitional Moldexpo. Chiar dacă persoanele refugiate, solicitanţii de azil şi apatrizii aflaţi în ţara noastră – grup social considerat vulnerabil – au nevoie de ajutor şi de susţinere, din partea localnicilor, pentru a se integra şi a câ
știga pentru existenţă, aceştia, daja de ani buni participă la această acţiune caritabilă.

“Scopul nostru este de a le oferi sprijinul nostrum, pe măsura posibilităţilor, şi altor persoane poate chiar mai nevoiaşe decît noi, - ne-a comunicat unul din refugiaţi, - pentru că înteleg foarte bine ce înseamnă greutate şi lipsuri”.

Pe parcursul întregului an, refugiatii şi familiile lor au confecţionat, în incinta Centrului de Caritate pentru Refugiati, diverse obiecte pe care astăzi le-au pus in vânzare. Pe masa lor vedem obiecte decorative din argilă, eşarfe, illustrate dedicate Sărbătorilor de Crăciun, jucării pentru brad, căni pictate, şi multe alte obiecte decorative. De asemenea, refugiaţii, au oferit vizitatorilor posibilitatea de a gusta din bucatele lor naţionale traditionale.

Preşedintele Centrului de Caritate pentru Refugiati, Djavid Paknehad, ne-a spus că astăzi sunt mai mulţi cumpărători în comparaţie cu anii precedenţi şi că spera să adune o sumă mai mare, întrucît toti banii adunaţi vor merge la Tiraspol, unde urmează să fie deschisă o creşă.
La eveniment a fost prezent şi dl Peter Kessler, Reprezentantul Înaltuui Comisariat al ONU pentru Refugiaţi în Moldova.

Albina Creiţa,
studentă-jurnalistă, anul III, ULIM,
ONG Societatea pentru refugiati
din Republica Moldova


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More