01 iunie 2012

Ziua Internaţională a Copilului a adunat în centrul capitalei sute de copii

Sute de copii s-au adunat astăzi împreună cu părinţii, în scuarul Catedralei ”Naşterea Domnului” pentru a se bucura de Ziua Copilului. Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului cu susţinerea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Misiunea în Moldova, a organizat Sărbătoarea consacrată Zilei Internaţionale a Copilului cu genericul ”Copilăria  - Un basm fără sfârşit”.
La deschiderea oficială a sărbătorii au fost prezenţi, dl Nistor Grozavu, vice-primarul Chişinăului, dl Cornel Ţăruş, Şef Direcţie Protecţia Familiei şi Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, şi dna  Svetlana Chifa, Şef Direcţie Municipală pentru protecţia Drepturilor Copilului alţi reprezentanţi de la diferite misiuni diplomatice şi organizaţii, care au adresat cuvinte de felicitare tuturor copiilor  prezenţi la sărbătoare, dorindu-le fericire, o copilărie frumoasă, vacanţă veselă şi părinţi sănătoşi.
La sărbătoare au fost invitaţi circa 1500 de copii orfani şi rămaşi fără tutela părinţilor. De asemenea au participat aproximativ 70 de copii din familii refugiate împreună cu mamele lor, care deja de 7 ani participă la sărbătoarea dedicată copiilor, astfel simţindu-se egali cu toţi copiii. Iar tânăra dansatoare Alvina, tatăl căreia este origiar din India, a prezentat un dans indian foarte frumos, care i-a impresionat pe toţi cei prezenţi.
Apoi a urmat un concert cu participarea  copiilor talentaţi din municipiu şi a vedetelor autohtone. Micuţii au avut posibilitatea să se distreze mergând cu trenuţul, participând la concursuri, savurând din îngheţată şi bomboane. Cei mai isteţi s-au ales cu cadouri şi dulciuri.
Reamintim că Ziua Copilului a fost menţionată pentru prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului.

Cristina BRUMĂ,
Student-jurnalist,
ULIM




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More