18 iunie 2012

Training pentru funcţionarii superiori din domeniul asistenţei umanitare în Moldova

Chişinău, Republica Moldova, 15 iunie (ICNUR) – Experţii in domeniul asistenţei umanitare din întreaga lume se află în Moldova pentru a participa la un seminar special, care se va desfăşura pe perioada unei săptămîni şi care este organizat la Chişinău de către Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

UNHCR organizează un curs special întitulat „Programul de Conducere Strategică”, care se desfăşoară pentru prima dată în Republica Moldova şi întruneşte manageri superiori ai UNHCR ce ghidează operaţiuni de asistenţă umanitară în Asia, Europa, orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Scopul cursului „Programul de Conducere Strategică” care se desfăşoară în Chişinău este de a consolida în continuare abilităţile de gestionare şi capacitatea de conducere a şefilor de misiuni ai ICNUR şi de a spori capacitatea lor de a răspunde în mod eficient la actualele şi viitoarele provocări ce ţin de conducere.

Acest curs inovator pentru funcţionarii din domeniul asistenţei umanitare întruneşte managerii superiori ai UNHCR în iunie şi din nou, la sfîrşitul lunii octombrie, pentru perioade de o saptamînă. În perioada dintre cele două sesiuni rezidenţiale din Moldova, participanţii de nivel înalt vor avea de îndeplinit temele pentru acasă şi exerciţii practice, în timp ce se vor întoarce la posturile de muncă.

Printre obiectivele acestui program de instruire se numără şi posibilitate oferită acestora de a se întîlni cu lideri locali, care pot împartăşi exemple adevărate de colaborare de succes.

Pe parcursul desfăşurării cursului participanţii vor intervieva lideri din Moldova şi persoane expatriate care activează în bisiness, proiecte de dezvoltare, organizaţii non guvernamentale şi diplomaţie, pentru a discuta pe marginea exemplelor de colaborare de succes. Un obiectiv-cheie al UNHCR în cadrul seminarului „Programul de Conducere Strategică” este de a ajuta funcţionarii superiori ai UNHCR să-şi dezvolte în continuare capacităţile de lider.

UNHCR este una dintre cele mai importante agenţii umanitare din lume şi i s-a oferit de două ori Premiul Nobel pentru Pace (1954 şi 1981) pentru activitatea sa de acordare a ajutorului refugiaţilor din lume. Mai mult de 42 milioane de persoane în toată lumea sunt în cadrul mandatului UNHCR.

În Republica Moldova există mai mult de 2,000 de persoane care sunt în cadrul mandatului UNHCR, în deosebi persoane apatride, dar şi refugiaţi din statele ex-sovietice, Africa, Asia şi Orientul Mijlociu. UNHCR colaborează cu Ministerul Afacerilor Interne, şi susţine Direcţia Refugiaţi în cadrul Biroului Migraţie şi Azil, cît şi Serviciul Grăniceri pentru a stabili procedurile necesare de a adresa solicitanţii de azil şi refugiaţii conform standartelor internaţionale.



UNHCR Representation in Moldova:
#68, Mateevici str., Chisinau, Republic of Moldova, tel. 271853/270865, fax: 271953 e-mail: mdach@unhcr.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More