12 iunie 2012

Produse sanitare pentru femei și fete de vârsta reproductivă din familiile refugiate

Aproximativ 40 de femei și fete de vârsta reproductivă din familiile refugiate au primit astăzi, 11 iunie, pachete cu produse sanitare. 

Femeile primesc produsele sanitare odată la două luni, iar această distribuire este cea de a treia din acest an.”În general, asistența noastră umanitară, în primul rând, este destinată femeilor și copiilor din familiile rafugiate în R.Moldova. Indiferent de forma de protecție - refugiat, solicitant de azil ori beneficiar de protecţie umanitară - această categorie de persoane, în special femeile refugiaților şi copiii, obligatoriu primesc și produse sanitare”, a declarat Veronica Dragan, asistentul social de la ”Ave Copii”.
În mod tradițional femeile refugiaților primesc produse sanitare de mai mulți ani. 

Unele dintre femei spun că în acest mod ele se simt protejate social și mai sigure în ziua de mâine. Subliniem că un pachet cu produse sanitare pentru femei valorează circa 50 de lei.
Acțiunea face parte din cadrul proiectului pentru protecția socială a refugiaților, finanțat de Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) și este implementat de Organizația Nonguvernamentală ”Ave Copii”.

Cristina Brumă,
student-jurnalist,
ULIM

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More