25 iunie 2012

Competiţie de tenis de masă organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaţilor


Cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaţilor, care este marcată anual la 20 iunie, a fost organizată o competiţie de tenis de masă.
Iniţiativa vine din partea Reprezentanţei Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) şi are drept scop contribuirea comunitîţii locale la integrarea refugiaţilor în societate.  La competiţie au participat echipe,  atât de la UNHCR, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, ONG-urile „Centrul de Caritate pentru Refugiaţi”, „Centrul de Drept al Avocaţilor”, „AVE Copiii” cât şi de la structurile guvernamentale - ministere, companii se stat, ambasade etc.  În total, la competiţie au participat aproximativ 100 de persoane, printre care şi 22 de femei şi s-a desfăşurat pe Arena specializată de tenis de masă a Universităţii de Stat din Moldova, iar meciurile s-au disputat după sistemul olimpic, adică cine pierde iese din competiţie.
După două zile de întîlniri, deţinătorul locului întâi-masculin a devenit dl Ciprian Valah, reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne, pe locul doi s-a clasat dl Igor Pascal de la Ambasada Suediei, iar locul trei i-a revenit dlui Igor Cioclea de la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.
La feminin câştigătoare a devenit Svetlana Castraveţ, reprezentantul Primăriei Răzeni, respectiv locurile II şi III le-au ocupat Viorica Sclearuc de la Ministerul de Interne şi Victoria Cebanţa de la Serviciul Grăniceri. Premiul „simpatia publicului” l-a obţinut refugiatul din Ghana, Ibrahim Muhamed. Potrivit organizatorilor, acest eveniment va deveni o tradiţie frumoasă în cadrul Zilei Mondiale a Refugiaţilor marcată şi în Moldova. 
Menţionăm că Republica Moldova, în cadrul raportului publicat recent de Fondul pentru Pace, are cel mai bun coeficient în domeniul mişcărilor masive de refugiaţi.

Cristina BRUMĂ,
student-jurnalist,
ULIM

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More