24 mai 2012

Посол Тейшейра головував на 18-му засіданні Консультативної Ради EUBAM

Одеса, 24 травня 2012 р.: Сьогодні посол Жозе Мануель Пінту Тейшейра головував на засіданні Консультативної Ради Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) та відмітив досягнення EUBAM та її партнерських відомств, що працюють на кордоні, в Молдові та Україні.
Це було 18-те засідання Консультативної ради EUBAM, на якому Місія представила свій річний звіт за 2011 – 2012 р. та презентувала свої досягнення основним партнерам, серед яких міністерства закордонних справ і прикордонні та митні відомства Молдови та України, а також міжнародні організації - Представництва ЄС в Молдові та Україні, Програма розвитку ООН та Організація з безпеки та співпраці у Європі. Крім річного звіту, учасникам засідання було представлено звіт про діяльність Місії  ЄС за період грудень 2011р. - квітень 2012р. 
"EUBAM є одним з яскравих прикладів того, як Європейський Союз може сприяти процесу державних реформ в даному регіоні», – сказав посол Тейшейра. «Я щиро вірю, що обмін передовим досвідом ЄС з нашим сусідами може сприяти економічному розвитку та посиленню безпеки, що, звісно, є взаємовигідним як для Європейського Союзу так і для його найближчих сусідів".
Консультативна Рада відмітила досягнення Місії ЄС в усіх сферах її діяльності, серед яких сприяння інституційному розвитку партнерських служб та надання їм оперативної допомоги. Окремо було відзначено такі сфери діяльності Місії, як сприяння у підготовки до ЄВРО 2012, початок роботи в лютому цього року спільно-керованого прикордонного пункту пропуску «Росошани-Брічень» та внесок EUBAM у відновлення руху вантажного залізничного транспорту через Придністров'я.
У світлі того, що мандат Місії на надання технічної допомоги діятиме до листопада 2015р., Голова EUBAM, пан Удо Буркхолдер відзначив, що партнери Місії в обох країнах можуть розраховувати на довготривалу готовність EUBAM сприяти підвищенню стандартів управління молдавсько-українським кордоном. "У Місії великі плани, – заявив пан Буркхолдер, – і чим більшими є наші досягнення, тим вищими стають очікування наших партнерів. Але ми прагнемо виправдати ці очікування."
###
ПРИМІТКА: Місія почала свою діяльність 30 листопада 2005р., отримавши повноваження надавати допомогу та технічну підтримку своїм основним партнерам – прикордонним та митним службам Республіки Молдова та України в їхніх зусиллях у наближенні існуючих процедур до європейських стандартів. Консультативна рада є керівним органом Місії, який збирається два рази на рік.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More