18 aprilie 2012

Lumina Sărbătorilor de Paşti a intrat şi în casele şi sufletele refugiaţilor

Deşi sunt de diferite confesiuni şi de pe diferite meridiane ale globului, refugiaţii şi copiii acestora, an de an, sărbătoresc, de rînd cu toată creştinătatea, cea mai Luminoasă şi mai aşteptată Zi a anului - Învierea Domnului Isus Hristos.

Frumoasa iniţiatiă, devenită deja tradiţie, aparţine Reprezentanţei Înaltului Comisariat al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în Moldova şi organizaţiilor non-guvernamentale din domeniul azilului, parteneri de implementare ai UNHCR.

Cu această ocazie, Reprezentantul UNHCR, dl Peter Kessler, a adresat cele mai frumoase cuvinte tuturor invitaţilor cu urarea de a se bucura de Lumină în fiecare zi pentru binele şi liniştea familiilor lor de aici, din ţara de azil, şi din îndepărtatele ţări de origine împreună cu persoanele dragi.   

În sala de festivităţi a Centrului de Caritate pentru Refugiaţi au venit majoritatea beneficiarilor UNHCR – bătrîni, familii şi copii, adică refugiaţi, beneficiari de protecţie umanitară şi solicitanţi de azil, pentru care a fost organizat şi un spectacol în care au fost antrenaţi de la mic la mare.

Poeziile şi cîntecele recitate şi interpretate de copii au creat o atmosferă de veselie şi adevărată dispoziţie de Sărbătoare, iar victorina-concurs cu tema SFINTELE PAŞTI – SĂRBĂTOAREA TUTUROR, a făcut ca, cei mai ingenioşi dintre copii, să cîştige şi mici cadouri cu surprize.
La finele festivităţii toată lumea a fost invitată la masa de Sărbătoare cu dulciuri şi bucate de Paşti şi au primit cozonaci şi alte daruri.  









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More