17 aprilie 2012

Bucuria copiilor în Săptămîna Mare a Sfintelor Paşti

Pentru a doua oara consecutiv Diaspora moldovenilor din Elveţia, oraşul Geneva, a organizat proiectul caritabil «Colectare de jucării» prin care, anul acesta, copiii a două grădiniţe din Republica Moldova au primit jucarii, rechizite, hîrtie colorată, creioane şi multe alte surprize.

Primul act de binefacere a fost organizat în luna februarie la sudul Moldovei, pentru copiii din satul Vişniovca, raionul Cantemir.

Pentru a dărui copiilor o rază de lumină şi bucurie în Săptamîna Mare a Sfintelor Paşti, grupul de concetăţeni de-ai noştri voluntari din Geneva au adunat diverse obiecte  - jucării, rechizite, carioci, etc. pentru micuţii din grupele de grădinăţă. De astă dată, toate aceste daruri au fost oferite grădiniţei de copii din satul Olăneşti, raionul Ştefan Vodă.
«Am trăit emoţii plăcute şi clipe frumoase citite şi pe faţa copiilor şi a părinţilor lor – ne-a comunicat dna Valentina Ureche, educatoare. A fost o mare bucurie – copii au rămas încîntaţi de primirea acestor cadouri. Toţi cei 125 de micuţi cu vîrste cuprinse între 2 şi 7 ani s-au bucurat nespus de mult. Aceste lucruri ne vor folosi la mai toate activităţi integrate: dezvoltarea vorbiri, activităţi matematice, desen, ştiinţe ale naturii şi studierea mediului inconjurator etc. Neapărat vom organiza şi o expoziţie de lucrări, cu implicarea copiilor efectiv şi afectiv. Ne exprimăm respectul şi stima faţă de toţi oamenii cu suflet mare care au contribuit la organizarea aceastei minunate actiuni – de la mic la mare: copii, părinti, cadrele didactice, precum şi autoritatile publice locale. Multumim pentru colectarea şi transportarea darurilor de Sfintele Paşti, a declarat dna Valentina Ureche

Aceste jucării le va face viaţa micuţilor puţin mai frumoasă, puţin mai dulce şi veselă - multicoloră, iar strigătele lor de bucurie se vor face auzite şi îndepărtata ţară Elveţia şi în inimele noastre, a tuturor celora care le-au adunat şi expediat cu dragoste şi plăcere – ne-a comunicat dna Maria Jomir, conaţionala noastră, stasbilită cu traiul în această ţară. Dar nu ne vom opri aici şi doar la oferirea copiilor a jucăriilor şi rechizitelor; vom colecta şi alte lucruri de care ei au nevoie pentru a cîştiga de la ei cîte un zîmbet şi cît mai multă bucurie. Dar pentru ca proiectul nostru să continue, avem nevoie de fonduri şi sprijinul tuturor moldovenilor migraţi în întreaga Elveţie, a mentionat dna Jomir.

Pentru Refugium,
M.J., Studentă-jurnalistă,
ULIM. Geneva.












0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More