21 februarie 2012

Історична ініціатива для прискорення перетину кордону в ППП «Бричень-Росошани»

Одеса, 21 лютого 2012: Сьогодні за підтримки Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) у ППП «Бричень-Росошани», що на молдавсько-українському кордоні, було запущено пілотний проект зі спільно керованого пункту пропуску (СКПП). Цей проект, який діятиме протягом початкового терміну у шість місяців в якості прикладу для вивчення, дозволить в кінцевому підсумку владі Молдови та України визначитись з доцільністю впровадження цієї ініціативи в інших пунктах пропуску на молдавсько-українському кордоні.
Протягом цих шести місяців, контроль на в'їзді ті виїзді буде проводитися на території Україні, в Росошанах, а дії прикордонних та митних служб Молдови та України буде об'єднано, спрощено та оптимізовано. Передбачається також, що час, необхідний для перетину кордону туристами та для оформлення товарів, буде значно скорочено. Переваги спільно керованого пункту пропуску для прикордонних відомств Молдови та Україні включають більш ефективне використання людських і технічних ресурсів, уникнення дублювання, проведення спільної діяльності та зміцнення довіри між службами. Пілотний проект «Бричень-Росошани» є важливою ініціативою, завдяки якій молдавські та українські прикордонні служби спільно створили ППП, що працює відповідно до стандартів Європейського Союзу.
Даний проект є кульмінацією багаторічної роботи спільної робочої групи, очолюваної Місією ЄС. В результаті діяльності робочої групи, прикордонні служби Республіки Молдова та Україна, а також митні служби обох країн підписали в грудні 2011 року протокол про спільно керований пункт пропуску, а підписання остаточного оперативного документа відбулося 7 лютого.
Протягом 9-ої Фази, експерти Місії будуть допомагати в реалізації пілотного проекту  спільно керованого пункту пропуску, проводячи тренінги, а також через регулярне надання допомоги 'на місцях' експертами польових офісів Місії. Разом зі своїми партнерами, Місія ЄС також зможе виявити переваги та труднощі цього проекту, з метою подальшого прийняття рішення щодо доцільності переведення СКПП на постійну основу. EUBAM також надаватиме допомогу з впровадження інших СКПП уздовж молдавсько-українського кордону, якщо партнери Місії вирішать повторити цей проект.


КОНТАКТИ
Ронан Гоггін                                    Дарія Похлєбаєва
+380 482 36 52 74                            +380 482 36 52 74
моб: +38 050 413 91 34                   моб: +38 050 415 62 70
Марина Решетняк                          Крістіна Цуркан
моб: +38 050 391 09 04                   моб: +373 68 37 59 75
+380 482 36 52 74                           press@eubam.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More