28 decembrie 2011

Moş Crăciun cu plete dalbe a venit şi pe la noi. Sărbătoare mare la Centrul de Caritate pentru Refugiați!


Cu sprijinul direct al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, partenerii de implementare - Centrul de Caritate pentru Refugiați şi Ave copiii - au organizat, la 27 decembrie, o frumoasă festivitate cultural-artistică şi educativ-distractivă dedicată Sărbătorilor de Iarnă. 
Beneficiarii acesteia au fost, în primul rînd, refugiații şi solicitanții de azil în Republica Moldova și copiii acestora, care s-au bucurat de un adevărat program de sărbătoare. În jurul bradului împodobit frumos cu jucării și luminițe colorate s-au adunat fetițe și băieței dornici de întîlnirea cu Moș Crăciun și să primescă cadourile meritate.



Cu fundițe în păr și rochii albe ca neaua, fetițele au dansat alături de Alba ca Zăpada, iar mai apoi, împreună cu băieții, l-au chemat şi întîlnit pe Moș Crăciun.
Cu un mesaj de felicitare a venit directorul Centrului de Caritate pentru Refugiați, dl Djavid Paknehad: ”Astăzi sărbătorim împreună clipe minunate! Crăciunul și Anul Nou sunt cele care ne unesc și ne adună împreună pentru a ne bucura de miracolul Sărbătorilor de Iarnă! În fiecare an ne strîngem aici, maturi și copii, pentru a primi cadouri și a ne bucura alături de Moș Crăciun. Sărbători fericite și un an plin de pace dorec tuturor celor prezenți! Copiii să-și bucure părinții cu note mari, iar aceștia, la rîndul lor, să se bucure de realizările copiilor! Anul care vine să aducă doar pace în suflet, noi realizări, succese, împliniri și voie bună!”
În continuare dl vasile Batcu, directorul organizației Ave Copiii a făcut o retrospectivă a anului în curs în care ”am avut mai multe evenimente care s-au încununat cu success pentru că bilanţul muncii noastre este destul de îmbucurător, de aceea ne putem trasa noi sarcini pentru anul care vine. Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, care ne unește în fiecare an, are o însemnătate deosebită în inimile fiecăruia, indiferent de naționalitate și limba vorbită. Este o sărbătoare așteptată atît de copii, cît și de maturi. Doresc tuturor Sărbători Fericite și un An Nou plin de realizări.”
Ca în fiecare an, copiii primesc cadouri de la diferite organizații internaționale. Anul acesta la serbare au fost prezenți reprezentanții organizației ”ADRA Elveția”, care, ca în fiecare an, au venit cu daruri adunate de oamenii cu inimi bune din Elveţia.
Sărbătoarea a prins și mai multă culoare cînd la chemarea copiilor, în sală a apărut un clovn. Acesta a încins dispoziția copiilor prin glumele sale și i-a atras, pe cei mai îndrăzneţi, inclusiv pe părinţii lor, în diverse jocuri năstrușnice. Împreună cu Alba ca Zăpada, copii au dansat, au cîntat și s-au simțit bine, iar cei mai curajoși şi inventivi au primit cadouri şi de la clovn, şi de la Moș Crăciun.
Rahid, Anjor, Abdul, Navid, Luisa și alții au încîntat Moșul cu multe poezii și colinde de Crăciun. O frumoasă colindă a fost interpretată înlimba  română de indianca Alvina, care a dansat mai apoi, împreună cu prietena sa Ganga, un dans indian tradițional. Moşul a rămas plăcut surprins şi de vioara Adrianei, care a fost aplaudată de auditoriul vesel, după care a tot scos din torba fermecată dulciurile și cadourile multaşteptate pe care le-a împărţit de la mic la lmare.
Sărbătoarea organizată pentru refugiați a aprins un strop de lumină pe chipurile copiilor și în sufletele părinților. Tradiţional, la sfărşitul festivităţii, toţi au dansat împreună cu Moș Crăciun și Alba ca Zăpada în jurul brăduțului frumos!


Fotoreportaj:






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More