09 decembrie 2011

În preajma frumoaselor sărbători de Crăciun, copiii au primit încălţăminte şi îmbrăcăminte de iarnă


Satul Schinoasa, Comuna Ţibirica, raionul Călăraşi este un sat micuţ, cu popolaţie majoritară rromă, şi nu dispune de scoala, nici de grădiniţa şi nici măcar de un punct medical. Puţinii copii care frecventează şcoala, sunt nevoiţi să meargă în satul vecin. Majoritatea familiilor duc lipsă de mijloacele necesare pentru întreţinerea copiilor. 

Ca urmare a unei iniţiative private, la 8 decembrie, un grup de reprezentanţi ai mai multor instituţii – internaţionale, non-guvernamentale şi private a fost organizată o acţiune de caritate benefeciari ai căreia au fost cei 84 de copii rromi din acest sătuc. De menţionat că la nevoile copiilor au fost receptivi atît unele instituţii, cît şi persoane particulare, inclusiv reprezentanţi ai unor Ambasade acreditate în R.Moldova. Astfel, în preajma frumoaselor sărbători de iarnă, copiii au primit încălţăminte şi îmbrăcăminte de iarnă, iar Centrul de Caritate pentru Refugiaţi, sprijinit financiar de Reprezentanţa UNHCR în Moldova, a împărţit tuturor copiilor dulciuri.

Dna Anastasia Divinskaya, coordonatorul UN Women, ne-a comunicat că această iniţiativă a fost posibilă ca urmare a unei discuţii purtate în prealabil cu oamenii vîrstnici din localitate care s-au arătat îngrijoraţi de faptul că majoritatea copiilor lor sunt lipsiţi de vestimentaţia corespunzătoare sezonului rece. Vreau să mulţumesc, şi pe această cale, administraţiei Întreprinderii Zorile, pentru înţelegere şi contribuţia în realizarea acestei acţiuni de caritate pentru că încălţămintea a fost procurată la jumătate de preţ - ne-a comunicat dna Divinskaya

Vine iarna, chiar dacă şi întîrzie zăpezile, iar ei nu au ce încălţa şi ce îmbraca calduţ – ne-a comunicat dna Rodica Cazma, care a şi făcut lista copiilor beneficiari. Este o problemă cu care nu s-ar fi descurcat fără sprijinul organizaţiilor şi a oamenilor cu inimă mare, cărora le mulţumim din suflet – susţine dna Cazma.

Fiind siguri că vor avea o iarnă călduraosă şi sărbatori dulci, copiii şi părinţii lor au mulţumit tuturor care au contribuit la organizarea acestei acţiuni de caritate.





MAI MULTE FOTOGRAFII PE:
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=214383445303984&set=pu.110959272313069&type=1&theater

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=214374645304864&set=a.214374601971535.51671.110959272313069&type=1&theater


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More