28 decembrie 2011

Biroul migraţie şi azil îşi felicită beneficiarii cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă


Biroul migraţie şi azil a invitat copiii solicitanţilor de azil, beneficiarii de protecţie umanitară şi refugiaţii, împreună cu copiii colaboratorilor MAI, să participe la sărbătoarea organizată cu prilejul Anului Nou. Festivitatea a avut loc în incinta Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” şi a inclus un matineu, un spectacol artistic după care toţi copiii au primit cadouri.


La matineu, Moş Crăciun, Nepoţica, Pisicuţa-Ştrengăriţa şi Dragonaşul cel de Foc au bucurat copiii şi parinţii cu jocuri, cântece şi cadouri invitându-i pe toţi  în jurul bradului de Crăciun la urături, colinde, jocuri distractive şi întâmplări hazlii.

Cu un mesaj de felicitare a venit dna Natalia Guma, şef-adjunct al Direcţiei refugiaţi a Biroului migraţie şi azil al MAI. Ea i-a felicitat pe părinţi şi copii şi le-a urat un an nou fericit, plin de bucurii şi realizări. Dumneaiei a îndemnat păriţii să fie în continuare un suport pentru copii, să se bucure de succesele lor şi să fie mândri de ei. „Biroul migraţie şi azi organizează în fiecare an astfel de evenimente. Programul festivităţii de astăzi include un matineu şi un spectacol şi este diferit de cei precedenţi, când sărbătoarea era organizată la Centrul de Cazare pentru solicitanţii de azil. Anul acesta am decis să invităm copiii colaboratorilaor MAI şi pe cei din familiile refuigate la Teatrul Licurici pentru că este mult mai spaţios şi, în final, este o instituţie cu oameni de creaţie. Pentru o mai bună integrare a refugiaţilor am invitat şi alţi copii din familii defavorizate”, a adăugat doamna Guma.


Programul de sărbătoare a inviorat feţele celor aproximativ 300 de invitaţi veniţi la festivitate. David, un băiat îndrăzneţ şi vesel ne-a povestit că aşteaptă cu nerăbdare astfel de evenimente. „Eu cred că această iniţiativă este una foarte bună pentru toţi copiii. Aici este foarte frumos şi plăcut. Am fost la sărbători similare şi mi-a plăcut foarte mult pentru că ne jucăm cu ceilalţi copii, ne facem noi prieteni şi ne simţim bine” – zice David.  



Copiii au mai crescut; când am venit în Moldova erau încă foarte mici”, ne povesteşte Muhtasar, mama băiatului. „De atunci, în fiecare an ne străduim să venim la aceste sărbători împreună. Copiii sunt foarte bucuroşi, îşi văd prietenii, se joacă, primesc cadouri”, a adăugat ea.

După matineu, micii invitaţi, înveseliţi şi îndulciţi au fost chemaţi să vizioneze spectacolul „Pomul lui Goriţă”.

Stela  ROMAN,
Studentă-jurnalistă,
ULIM








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More